Get social, get fired… ?!

Onlangs las ik dat ‘uitlatingen in social media‘ met stip op nummer 4 is gearriveerd in de lijst met redenen voor ontslag op staande voet. Een aparte ontwikkeling, want als je de vele onderzoeken mag geloven zetten bedrijven ook in 2012 weer massaal in op social media. Overigens vaak geen idee wat ze er inhoudelijk mee moeten. Maar dat er wat moet gebeuren is wel duidelijk. Het aanmaken van wat accounts is zo gepiept (echt, elke randdebiel kan een twitteraccount aanmaken, geen consultant voor nodig…), het aanwijzen van een verantwoordelijke hiervoor is ook rap gedaan. Marketing. En dan? O ja, we moeten content hebben. (more…)

Tags : , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Jeroen van der Schenk is oprichter van Socialbites.com, een collectief van zelfstandig professionals met een focus op het optimaliseren van de online- en offline klantbeleving. Jeroen faciliteert organisaties middels advies, training en coaching bij de ontwi­kkeling en uitvoering van hun social (media) strategy. Uitgangspunt hierbij is het tot stand brengen van (virtuele EN fysieke) verbi­ndingen in het waard­enetw­erk van de organ­isatie, alsmede het toepassen van sociale netwerken en tools om invulling te geven aan deze ‘social touchpoints’. Spreker - Trainer - Concept Developer