Onderzoek: Social media is slecht en leidt je af van je werk

Aantal Views: 15,389

Onderstaande Infographic geeft ons een mooi inzicht over het effect dat Social Media heeft op ons werk. Volgens de Infographic en het onderzoek dat daar aan vooraf ging, komen we niet meer toe aan ons daadwerkelijke taken op het werk. Social Media zou verboden moeten worden.

Een leuke insteek natuurlijk met absoluut een kern van waarheid. Ik merk zelf ook dat ik tegenwoordig de meldingen van Facebook heb uitgezet en de site ook niet meer open heb staan als ik aan het werk ben. Het leidt teveel af. Behalve natuurlijk als ik een presentatie over Facebook voorbereid ;)

Maar goed, ze kunnen het allemaal wel zeggen in een onderzoek en Infographic, maar laten we eens kijken wat er nu echt staat:

In de Infographic staan twee tegenstrijdige dingen:

Gemiddeld hebben we vier onderbrekingen per uur en werknemers worden gemiddeld elke 10,5 minuten onderbroken. Volgens mij klopt dat dan niet helemaal.

Verder wat cijfertjes waar ik mijn kanttekeningen bij wil zetten:

Het duurt gemiddeld 23 minuten voordat een werknemer na een onderbreking weer aan zijn oorspronkelijke taak is begonnen. Dat zou inhouden dat in de aanlooptijd daar naartoe hij of zij weer twee keer onderbroken is. Dus dan gaat die 23 minuten weer in. Oftewel, je komt nooit meer aan werken toe.

Bekijk de Infographic zelf en geef je reacties hieronder. Het is een feit dat sociale media en e-mail afleidende factoren zijn, dus ik zal niet teveel over deze post twitteren, plussen, linkedinnen en facebooken.

En nu weer werken kreng!

Bron: Mashable

 

Tags : , , , , , , , , , , ,

Aantal Views: 15,389

Jan Willem Alphenaar

Public speaker & blogger over Social Media, Crowd sourcing, DSB The movie, Co-creatie, Webcare, Public Relations, PR 2.0, online communicatie, digitale consumtenten en trends. Initiatiefnemer van PowerPR. Blogt o.a. op PowerPR.nl, jwalphenaar.nl en Marketingfacts.nl

8 Reacties

  1. The social media monster! Social media is slecht en leidt je af van je werk http://t.co/n7rHAwVC

  2. Ik heb zelf ook vrijwel al het geluid etc van notificaties uitstaan. Ik bepaal zelf wanneer ik tijd heb om te kijken en op welk platform. Alleen WhatsAp staat permanent aan.

    Het emailgedrag lijkt me eigenlijk nog erger. 28% van je tijd…. Ook die tellen mee in het aantal onderbrekingen zo te lezen?

  3. Zit wat in RT @jwalphenaar: Onderzoek: Social media is slecht en leidt je af van je werk http://t.co/XMZlUhGy via @powerprnl

  4. “@jwalphenaar: Onderzoek: Social media is slecht en leidt je af van je werk http://t.co/YU8lgrO0 via @powerprnl” Idem voor koffie&telefoon?

  5. Leuk artikel. De infographic geeft inderdaad wat tegenstrijdige getallen. Ik vind zelf de 23 min. recovertijd nogal aan de hoge kant, daar lijkt wat discrepantie met de overige cijfers te zijn. Punt blijft, natuurlijk leidt het af, net als je telefoon, je e-mail, de post, de koffiejuf, overige collegae. Maar wat is het ook heerlijk om gewoon lekker nieuwsgierig te zijn en niets te willen missen.

  6. Social media is slecht en leidt je af van je werk | http://t.co/I8V5x1Nj via @PowerPRnl

  7. Slecht weet ik niet, afleiden wel ;)RT @Pinaatje: Social media is slecht en leidt je af van je werk | http://t.co/nOcGZYlr via @PowerPRnl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *